اسلامی: آژانس باید ترور دانشمندان هسته‌ای ایران را محکوم کند/آمریکایی‌ها از مدت‌ها پیش، حمله به تاسیسات ما را برنامه‌ریزی کرده بودند حمله پهپادی اسرائیل به بندر الناقوره در جنوب لبنان چین: از تعامل میان روسیه و آمریکا استقبال می‌کنیم اوکراین: به روسیه زمین نمی‌دهیم لاریجانی: امضای یادداشت تفاهم امنیتی میان ایران و عراق با هدف عدم فرصت به دیگران جهت برهم زدن امنیت دو کشور صورت گرفت ادعای ضدایرانی نماینده آمریکا در شورای امنیت قطع سراسری برق در عراق اروپا: با اعمال فشار بر روسیه به جنگ اوکراین پایان خواهیم داد رایزنی لاریجانی با فؤاد حسین درباره پروژه‌های ریلی ایران و عراق ترامپ: حماس نمی‌تواند در غزه بماند ترامپ: ۸۰۰ نیروی گارد ملی به پایتخت آمریکا اعزام می‌کنم/ واشنگتن به دست باند‌های خشن افتاده غریب آبادی: معاون گروسی پس از مذاکره، تهران را ترک کرد / مقرر شد رایزنی‌ها ادامه یابد ترامپ: از پوتین خواهم خواست تا به جنگ پایان دهد لاریجانی: ایران و عراق مصمم به مقابله با جریان‌های تروریستی هستند ایران و عراق تفاهم‌نامه امنیتی مشترک امضا کردند

ترس آمریکا از اتحاد روسیه و چین

بزرگترین تهدید برای آمریکا تقویت همکاری‌ها بین روسیه و چین است. چنین اتحادی می‌‌تواند به یک کابوس واقعی برای ایالات متحده تبدیل شود.
تاریخ انتشار: ۱۳:۰۷ - ۲۳ دی ۱۳۹۷ - 2019 January 13
کد خبر: ۲۵۵۴

به گزارش راهبرد معاصر؛  روزنامه «ایزوستیا»، چاپ مسکو نوشت: مجله «نشنال اینترست» در مقاله‌ای به نقل از کارشناسان مرکز «منافع ملی» آمریکا، تقویت همکاری‌های روسیه و چین را «بزرگترین کابوس» برای آمریکا برشمرده است.

 

این نشریه نوشته است: «بزرگترین تهدید برای آمریکا تقویت همکاری‌ها بین روسیه و چین است. چنین اتحادی می‌تواند به یک کابوس واقعی برای ایالات متحده تبدیل شود.

 

به عقیده کارشناسان این مرکز، واشنگتن اشتباه می‌کند اگر به همکاری‌های در حال توسعه مسکو و پکن توجه کامل نداشته باشد. نزدیکی بیش از اندازه روسیه و چین، یک کابوس واقعی برای آمریکا است. خطر اتحاد این کشور تنها در ایدئولوژی مشترک نیست، بلکه در مواضع یکسان آنها در برخورد با مسائل بین المللی است. در این مقاله یادآوری شده است که ایالات متحده در نیمه دوم جنگ سرد مواضع مناسبی در این باره داشت. زمانی که روابط سه جانبه بین مسکو، واشنگتن و پکن به مراتب بهتر از روابط بین خود روسیه و چین بود.

 

"گرام الیسون" استاد دانشگاه هاروارد آمریکا معتقد است، زمانی که رهبران روسیه و چین درباره تهدیدات مشترک فکر می کنند، آنها آمریکا و دولت ایالات متحده را در نظر دارند که تلاش می‌کند تا نظام سیاسی در این کشورها را شکست داده یا سرنگون کند.

 

تحلیلگران همچنین معتقدند که به رغم روابط خوب کنونی بین روسیه و چین صحبت از یک اتحاد رسمی بین دو کشور مطرح نیست، برای این که مقامات پکن مایل نیستند که به همکاری‌های اقتصادی آنها با واشنگتن آسیبی برسد.

 

کارشناسان آمریکایی همچنین معتقدند که چین به رغم تمایل برای تعمیق هر چه بیشتر روابط تجاری خود با روسیه، مایل نیست که آشکارا از روسیه در برابر اعمال فشارهای غرب دفاع کند و خود را در برابر آمریکا قرار دهد. این در حالیست که دیدگاه مشکوک آمریکا به همکاری‌های روسیه و چین، هم اکنون نیز منجر به آن شده است که واشنگتن با دست خود، مسکو و پکن را به سمت نزدیکی هر چه بیشتر روابط دوجانبه سوق داده و اکنون این روابط به یک چالش جدی برای خود آمریکایی‌ها تبدیل شده است.

روزنامه «ایزوستیا» در آخر یادآور شده، این در حالیست که چند روز قبل پنتاگون هشدار داده است که آمریکا آمادگی لازم برای درگیری نظامی با روسیه و چین را ندارد. این مسئله در گزارشی از سوی وزارت دفاع آمریکا مطرح و در آن تاکید شده که لازم است تا مقامات واشنگتن به مسئله مدرنیزه سازی تسلیحات نظامی و افزایش آمادگی رزمی نیروهای مسلح این کشور برای مواجه با درگیری نظامی در صورت بروز جنگ با چین یا روسیه توجه بیشتری داشته باشد.

منبع:تسنیم

ارسال نظر
آخرین اخبار